Aparatele Auditive

Aparatele Auditive

audiogram > Blog masonry > audio > Aparatele Auditive

APARATELE AUDITIVE IMBUNATASESC CALITATEA VIETII

 

Hipoacuzia poate duce la singuratate si izolare sociala, chiar si depresie, potrivit unor noi cercetari care subliniaza importanta luarii de masuri, inainte ca scaderea de auz sa se agraveze.

Cu totii avem momente in care nu intelegem ce zice o alta persoana, sau situatii in care cerem repetarea, insa daca te gasesti in situatia in care iti rogi prietenii sau colegii sa repete ce au zis in mod frecvent, ar putea fi un semn de pierdere auditiva .

Potrivit unui nou raport bazat pe studii recente ale hipoacuziei din intreaga lume, daca este lasata netratata, aceasta conditie poate avea un efect devastator asupra vietii sociale a unei persoane. Pierderea de auz poate duce catre singuratate, izolare sociala, pana si la drepresie. Raportul facut de renumita Bridget Shieldavertizeaza :’ Hipoacuzia are un impact mult mai negativ asupra calitatii vietii decat multe alte conditii cronice ‘ .

 

 APARATELE AUDITIVE ASIGURA O MAI BUNA CALITATE A VIETII

 

  Statisticile arata ca mai mult de 8 din 10 persoane purtatoare de aparate auditive confirma imbunatatiri in calitatea generala a vietii lor. Acestia remarca reducerea extenuarii fizice si psihice, un somn mai odihnitor, mai putine stari de depresie si o mai buna memorie decat cei care nu poarta aparate auditive , si nu in ultimul rand, relatii familiale mult imbunatatite. Motivul este simplu: atunci cand in viata de zi cu zi facem eforturi sa ii auzim pe cei din jurul nostru , ne face sa ne simtim izolati si exclusi din societate.

Aparatele auditive moderne prezinta tehnologii aduse la nivel de arta , cum ar fi microfoane speciale care permit purtatorilor de aparate sa isi auda interlocutorul clar chiar si in situatii dificile , cum ar fi un restaurant sau un bar zgomotos. Aparatele prezinta design-uri unice, alineate la necesitatile lumii moderne si conectivitate Bluetooth. In acest fel, purtatorii de aparate auditive pot sa auda conversatiile telefonice, muzica sau televizorul direct in aparatele auditive. Cel mai nou exemplu de aparat care combina toate aceste avantaje , plus multe altele este revolutionarul Styletto Connect , marca Signia.

 

UN AUZ MAI BUN INSEAMNA O VIATA MAI BUNA

 

Potrivit noului research, pe purtatorii de aparate auditive cel mai mult ii incanta claritatea cu care pot auzi cu aparatele moderne. De asemenea, se pare ca tehnologia Signia’s Own Voice Processing (OVP), prin care se ajusteaza vocea pacientului in functie de caracteristicile acesteia, face ca purtatorii de aparate auditive sa comunice mult mai mult in diferite situatii. Imbunatatirile aduse in reducerea zgomotului si precizia microfoanelor aduc un plus major in activitatile de grup. Studiul concluzioneaza prin ideea ca aparatele auditive fac mult mai mult decat sa imbunatateasca auzul, ci contribuie la calitatea unor factori aditionali ai vietii cum ar fi activitatea si interactiunea sociala.

Unele date indica ca folosirea aparatelor auditive ar putea creste izolarea sociala, din cauza zgomotului neplacut de fond . Aparatele auditive moderne ca si Signia Styletto Connect au insa tehnologia NarrowFocus, care ajuta purtatorii de aparate auditive sa auda ceea ce ii intereseaza sa auda fara a fi distrasi de inconfortabilele zgomote de fond. Tehnologia OVP de asemenea, incurajeaza interactiunile sociale , prin asigurarea unei proprii voci naturale si familiare.

Raportul lui Bridget Shield sustine ca relatiile sociale si inter-umane sunt la fel de importante precum renuntatul la fumat pentru o sanatate mai buna pe termen lung si depasesc chiar factorii de risc precum obezitatea si lipsa de activitate fizica.

 

PURTATORII DE APARATE AUDITIVE -MAI FERICITI SI MAI SANATOSI

 

Potrivit raportului lui Shield, hipoacuzia medie sau severa este totodata asociata cu un nivel redus de activitate fizica , posibil din cauza problemei de izolare sociala. Alte posibile motive citate sunt faptul ca hipoacuzia poate cauza probleme in mentinerea posturii si a echilibrului, poate restrictiona o persoana din a auzi pasi, masini ce se apropie sau alte obstacole.

In timp ce mai mult de doua treimi din persoanele cu auz normal spun ca au o calitate a vietii excelenta, mai putin de 4 din 10 persoane cu hipoacuzie afirma acelasi lucru . In ceea ce priveste sanatatea, 1 din 10 persoane cu auz normal sustin ca ar avea probleme de sanatate , in timp ce in randul persoanelor hipoacuzice, doua treimi dintre acestea spun ca sunt bolnavi.

Ca si concluzie, Shield afirma:’e foarte probabil ca purtatorii de aparate auditive sa fie mai fericiti, mai sanatosi si mai bogati, cu o mai buna calitate generala a vietii , decat persoanele hipoacuzice care nu folosesc aparate auditive’.

 

Acestea fiind relatate, va asteptam la o testare de auz intr-unul dintre cabinetele noastre.

Audiogram este un brand 100% Ardelenesc

Audiogram e cu si despre oameni.

Audiogram esti TU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *