Care este cel mai bun aparat auditiv pentru ascultarea muzicii?

Care este cel mai bun aparat auditiv pentru ascultarea muzicii?

audiogram > Blog masonry > audio > Care este cel mai bun aparat auditiv pentru ascultarea muzicii?

Indiferent dacă doriți să cântați la chitară sau să ascultați muzică stream, este important să aveți aparate auditive care vă pot ajuta să auzi totul, de la vorbire la muzică. Dacă aveți înclinațe muzicală sau pur și simplu vă place să ascultați muzică, iată informații despre găsirea unui aparat auditiv pentru acest lucru.

Indiferent dacă ați trăit cu pierderi de auz întreaga viață sau ați primit recent un diagnostic, s-ar putea să vă întrebați ce fel de plăcere se poate găsi la ascultarea muzicii cu aparate auditive. Mulți oameni citează pierderea muzicii ca fiind un dezavantaj grav la pierderea auzului și se întreabă dacă aparatele auditive îi pot ajuta să se bucure din nou de muzică.

Deși unele modele s-ar putea să nu ofere cea mai bună experiență de ascultare, fabricarea de aparate auditive prietenoase cu muzica a fost un obiectiv pentru mulți producători și dezvoltatori. Nu este mai mult decât auzul decât vorbirea și sunetul de mediu, iar muzica poate juca un rol important în viața noastră. De fapt, un număr mare de muzicieni dezvoltă pierderi de auz odată cu înaintarea în vârstă, datorită expunerii la zgomot a concertelor și a sălilor de trupe. Renunțarea la muzică pur și simplu nu este o opțiune pentru ei, iar aparatele auditive ar trebui să ajute în acest sens. Cu toate acestea, există câteva probleme legate de modul în care procesele auditive procesează muzica.

În acest articol, vom aborda diverse probleme cu privire la aparate auditive și muzică și modul în care se vor rezolva aceste aparate auditive moderne.

Diferența dintre vorbire, sunet și simfonie

Nu toate zgomotele sunt create egale. De fapt, există o mulțime de nuanțe atunci când vine vorba de ceea ce auzim și cum îl auzim. Din această cauză, aparatele auditive necesită o tehnologie specială pentru a diferenția între zgomotul de fundal inutil, vorbirea și sunetele ca niște păsări sau anunțuri. Muzica este însă la un nivel cu totul altul. Într-un grafic care arată capacitățile auditive ale oamenilor, muzica este mult mai audibilă decât vorbirea. Crearea aparatelor auditive care pot auzi clar totul este o sarcină mare, întrucât gama este mult mai mare.

Acest lucru este dificil prin faptul că nu toată muzica sună la fel. Factori precum genul, înregistrarea și boxele pot juca un rol în modul în care sună muzica. Deoarece muzica este atât de variată, este aproape imposibil să adaptezi aparatele auditive la preferințele tuturor. În schimb, producătorii de aparate auditive încearcă să îmbunătățească tehnologia de bază și încearcă să creeze o experiență care să fie bună pentru toată lumea, indiferent de ce sau de modul în care ascultă muzica.

Modul în care aparatele auditive pot împiedica muzica

Pentru majoritatea persoanelor cu aparate auditive, necesitatea de a înțelege vorbirea este clar prioritatea. Din acest motiv, înțelegerea vorbirii este un subiect de concentrare în rândul dezvoltatorilor de aparate auditive. Cu toate acestea, acest accent pe procesarea vorbirii poate îndepărta de alte aspecte ale auzului, în special claritatea și plăcerea muzicii. Mulți purtători de aparate auditive raportează că muzica a sunat puțin și s-au întrebat cum le-ar putea îmbunătăți experiența de ascultare. Pentru muzicienii cu pierderi de auz, această calitate tocmai corectă a auzului lor muzical a avut un impact grav asupra capacității lor de a produce și interpreta muzică.

Unul dintre motive este anularea feedback-ului. Cele mai multe aparate auditive de top sunt dotate cu un software care filtrează zgomotul inutil, ceea ce îmbunătățește înțelegerea vorbirii și reduce „efectul petrecerilor de cocktail”. În timp ce acest software funcționează bine și permite oamenilor să comunice clar, acesta poate funcționa împotriva muzicienilor și iubitorilor de muzică. Unii muzicieni raportează că muzica uneori lipsește de nuanță, ceea ce le este dificil să colaboreze cu colegii de trupă și colegii de muzică.

Din acest motiv, unii oameni optează pentru modele mai vechi de aparate auditive, spunând că nu filtrează atât de mult sunetul decât succesorii lor. Deși aceasta este o soluție, aceasta aduce multe dezavantaje. În timp ce s-ar putea îmbunătăți plăcerea lor de muzică, aceasta ia departe de viața lor de zi cu zi. Înțelegerea vorbirii este atrasă, împreună cu anularea feedback-ului și alte beneficii pe care le oferă modelele actuale. Singura soluție bine rotunjită este găsirea unui aparat auditiv de ultimă generație, care să ofere totul, de la sunet și vorbire la muzică.

Ascultând muzică cu aparate auditive

Atunci când alegeți un aparat auditiv, este important să luați în considerare ceea ce apreciați și ce așteptări aveți pentru aparatele auditive. În timp ce mulți oameni se bucură să asculte muzică, ar putea beneficia mai mult de faptul că au un software de vorbire rafinat. Este important să rețineți că vă puteți bucura de muzică indiferent de tipul de aparat auditiv pe care îl aveți, ci doar trebuie să ajustați. Cei mai mulți purtători pentru prima dată trec printr-o perioadă în care trebuie să se obișnuiască cu vocea, zgomotul și muzica. Aceasta nu înseamnă însă că muzica sună prost, însă. Suna diferit și s-ar putea să existe o distorsiune.

Pentru cei care lucrează în industria muzicală sau depind de muzică, este important să existe un aparat auditiv care să poată capta nuanța și calitatea muzicii. În aceste cazuri, a vorbi cu profesionistul dumneavoastră de îngrijire a auzului (HCP) despre acest aspect este primul pas pentru a găsi un aparat auditiv care să vă satisfacă nevoile. Una dintre aceste nevoi este probabil conectivitatea Bluetooth și streamingul direct. O parte corectă a distorsiunii poate fi rezolvată folosind fluxul direct, care elimină nevoia de dispozitive „intermediare” precum difuzoarele și căștile.

Dacă veți asculta muzică în mod regulat, căștile și difuzoarele pot reduce calitatea sunetului și vă vor îngreuna. Un aparat auditiv compatibil cu Bluetooth elimină nevoia acestor lucruri. Multe aparate auditive de ultimă generație au capacitatea de a se conecta la smartphone-uri fără fir, permițând purtătorului să transmită muzică folosind aparatele auditive ca căști. Această tehnologie funcționează și cu audio din videoclipuri și apeluri telefonice.

Eliminarea nevoii de boxe sau căști supra-ureche îmbunătățește calitatea sunetului exponențial. Sunetul nu este redat, preluat și redat prin intermediul aparatelor auditive, ci este transmis pur și simplu direct către dvs. Acest lucru vă permite să vă bucurați de muzică oriunde și oricând. Multe aparate auditive actuale oferă această tehnologie, inclusiv noul Styletto Connect. Aparatele auditive Signia oferă, de asemenea, trei setări pentru aprecierea muzicii complete: una pentru ascultarea muzicii înregistrate, una pentru muzică live la concerte și una specifică pentru muzicieni și cântăreți care interpretează muzică.

Alături de transmisia directă, cele mai noi modele de aparate auditive oferă tehnologie „fabricată pentru iPhone”, ceea ce le face compatibile perfect cu smartphone-ul dvs. Acest lucru înseamnă că le puteți controla de la distanță folosind telefonul și comutați o serie de funcții, fără a le scoate din urechi. Pentru persoanele care folosesc telefoane Android, StreamLine Mic atinge același scop, permițându-vă să profitați la maxim de capacitățile Bluetooth ale aparatelor auditive.

Dacă sunteți în căutarea unei perechi de aparate auditive înclinate muzical, ar putea merita să investești în unele tehnologii mai noi. Puteți afla mai multe despre ceea ce v-ar putea potrivi modelele de aparate auditive, vorbind cu HCP. Ele pot alcătui o listă cu ce modele vă pot beneficia cel mai mult. Dacă nu aveți un HCP sau doriți să schimbați furnizorii, localizatorul magazinului Signia utilizează tehnologia GPS pentru a localiza oamenii din zona dvs. Alegerea unui aparat auditiv poate fi o decizie mare, iar un HCP vă poate ghida pe întregul proces, de la cumpărare la montare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *